Графологична експертиза извади невалиден подпис под договор с Милан Александров

ХАСКОВО

М-Тел загуби второ дело в районния съд. Съдия Петър Вунов отхвърли иска, заведен от мобилния оператор срещу хасковлията Милан Александров. Компанията започнала дело срещу него, защото по думите им той им дължал 215 лв. от натрупана сметка за един месец.
Пред съда обаче хасковлията заяви, че никога не е сключвал договор с М-Тел. Освен това мъжът твърди, че подписът и почеркът в представения пред съда договор не са негови. По гражданския процес е била назначена съдебно-графологична експертиза. Специалистите са категорични, че подписите по контракта по договора не са на Милан Александров. Експертизата сочи, че ръкописният текст е дело на един човек, но не може да установи дали това е било сторено от служител на М-Тел.
При това положение съдия Вунов прие, че представеният договор не е подписан от Александров, т.е. няма договор между страните. Така, според правораздавателите, искът на М-Тел е недоказан и неоснователен. Договорът, приложен в папките пред съда, се оказва нищожен на основание Закона за задълженията и договорите. С оглед изхода на делото Районен съд-Хасково не е присъдил направените разноски по делото в полза на М-Тел. Според юристи, ако Милан Александров прецени, че срещу него е било извършено престъпление, може с жалба да сезира полицията или прокуратурата.
Миналата седмица отново Хасковският районен съд постанови решение срещу М-Тел. Мобилният оператор бе санкциониран с глоба от 50 000 лв. заради отказ за пренасяне на номер от неговата мрежа към друг оператор.

Христо Христов

Коментари за Facebook

коментара