Минко Ангелов

Минко Ангелов

ХАСКОВО-СОФИЯ
Замкметът на Хасково Минко Ангелов е най-вероятният нов областен управител. Това довериха присъствали на заседанието на националния съвет на БСП. То продължило до късно вечерта във вторник и с над 90 процента сигурност най-спряганото име било това на Ангелов, който от две седмици е в отпуск. В същото време ДПС мощно лобира хасковският депутат Мехмед Атаман да стане губернатор.
Междувременно се разбра, че на сбирка в Харманли областното ръководство на социалистите е приело и пратило протестна декларация по областния лидер и депутат от левицата Стефан Танев до Сергей Станишев. Тя е връчена вчера на червения лидер. В нея бесепарите от региона предлагат 4 номинации за поста областен управител – замкмета на Харманли Минка Стоянова, бившия областен управител по времето на тройната коалиция Райна Йовчева, екскмета на Тополовград Данчо Лазаров и Христо Щерев. Последният от изброените е общински лидер на БСП в Свиленград. Бил е директор на завод „Коприна“ и близо 20 години съветник в местния парламент. Според източници на новинар готовността на Станишев да жертва областния град и да го остави на ДПС е заради недоверието му в хасковската и димитровградската структура на БСП. Разочарованието му било споделено и от водача на червената листа тук, икономическия министър Драгомир Стойнев.
В списъка с мераклии за губернаторския пост фигурират около 30 имена. Сред по-известните са председателят на общинския съвет в Димитровград и бивш тамошен кмет Стефан Димитров. Неговият вуйчо е ексградоначалникът на Севлиево Йордан Стойков, който сега е в изпълнителното бюро на БСП. Въпреки че Димитров е член на дясната партия Съюз на свободните демократи, за него се лобирало да е областен управител като представител на гражданската квота на социалистите. Силна била и кандидатурата на Албена Димитрова, която преди години беше шеф на димитровградския пазар.

Новинар юг

Коментари за Facebook

коментара