Изкъртената врата на помощното игрище до градския стадион

Изкъртената врата на помощното игрище до градския стадион

ХАСКОВО
Подрастващите формации на червено-белите няма къде да тренират. Довчера те се готвеха в частен имот край градския стадион. Вандали обаче са изкъртили една от вратите. Предположенията са, че групичка младежи от скука е поломила вратата. Другата версия е, че това е дело на роми, които са се опитали да изнесат металните греди и да ги предадат за скрап. Резултатът е, че юношите не могат да се готвят пълноценно. Имотът е частен и само от волята на собственика зависи дали ще върне вратата на мястото й.
Другият вариант – стадион „Младост“, също отпада. Наскоро цяла България видя в какво плачевно състояние е, след като футболисти на „Локомотив“ (Пловдив) качиха клипче в мрежата. Остава само игрището на градския стадион, но ако всички започнат да тренират на него, то ще стане непригодно за официални мачове на мъжкия отбор.
„Учудвам се, че Хасково няма добра база, а това е футболен град. Трябва да има къде да тренират малките футболисти, защото те са нашето бъдеще“, каза треньорът на червено-белите Димчо Ненов. Той направи сравнение със съседите. „Димитровград може да бъде сочен като пример със спортните си бази, имат достатъчно игрища за подготовка. При това те са в много добро състояние“, коментира наставникът на „Хасково“.  Димитровградчани вече са отправили покана хасковските формации да играят на техните терени.
„Трябва спешно да се предприемат мерки, защото футболният съюз може да

Митко Маринов

Митко Маринов

забрани да се провеждат мачове в Хасково“, предупреди Митко Маринов, шеф на Областния съвет на БФС. Според него най-удачният вариант е да се търсят средства за спешен ремонт на „Младост“. Има още една възможност – игрището в квартал „Болярово“, което навремето спортното училище започна да прави за нуждите си. Но и там трябват поне 15 000 лева, за да се подравни терена  и да се направят съблекални.
Гостуващите отбори все по-трудно се съгласяват да идват в Хасково за мачове. Има случаи, когато гостите не са пускани в съблекалните на стадион „Младост“. Понеже нямат собствени помещения, футболистите ползват тези на борците, те обаче не искат да пускат външни хора, за да не им изпочупят съблекалните. Точно заради подобни проблеми и оплаквания футболната централа може да забрани в областния град да се играят мачове на юношите. Официалният терен пък не може да поеме всички срещи.

Милен Вълчев

Коментари за Facebook

коментара